sobota, 21 września 2013

Tagliatelle z krewetkami




Składniki:
100 ml śmietany 30% 
natka pietruszki
makaron tagliatelle
ok. 200g krewetek
4 ząbki czosnku
limonka
przyprawa do ryby

Sposób wykonania: 
Kroimy, bądź wyciskamy czosnek, dodajemy go do krewetek. W moździerzu rozcieramy pokrojoną natkę pietuszki (kilka listków) z dodatkem limonki, również dodajemy do krewetek.
Mieszaninkę z krewetek doprawiamy zmieloną papryczką chilly. Miseczkę odstawiamy na 35 minut.
Gotujemy makaron, po czym wrzucamy go na patelnie i dodajemy krewetki.
Mieszamy i dolewamy śmietanę.
Na całośc podaną na talerzu możemy zetrzeć troszkę parmezanu.
Skończone! Bon appetit! :*

love, a ♥


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz